Konferencje

Zaproszenie na Kongres Inżynierów Przemysłu Spożywczego

W dniu 22 listopada 2017r. w hotelu Mercure Centrum w Warszawie odbędzie się Kongres Inżynierów Przemysłu Spożywczego

Wszystkich zainteresowanych tematyką:

  • organizacji bezpiecznej pracy w zakładzie produkcyjnym
  • efektywnego wykorzystania mediów energetycznych
  • nowych, wydajnych technologii w przemyśle spożywczym
  • remontów i konserwacji urządzeń

zapraszamy do udziału w Kongresie Inżynierów Przemysłu Spożywczego, który odbędzie się 22 listopada w hotelu Mercure Centrum w Warszawie.

Przewiduje się udział przedstawicieli wiodących zakładów produkcyjnych przemysłu spożywczego, przedstawicieli firm oferujących innowacyjne technologie, świata nauki i specjalistycznych instytucji.

Więcej informacji:
tel. 530 470 322,
e-mail: konferencje@bikotech.pl

Program ramowy

11.30 – 12.15 Rejestracja uczestników, powitalna kawa

12.15 –12.30 Otwarcie Kongresu: prof. dr hab. inż. Janusz Wojdalski, SGGW

12.30 – 13.00 Panel I Organizacja bezpiecznej pracy w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym

  • Wykorzystanie symulacji multimedialnej i rzeczywistości wirtualnej w szkoleniach podnoszących świadomość pracowników o zagrożeniach występujących podczas użytkowania maszyn, w tym przecinarek taśmowych i tarczowych w przemyśle mięsnym, Dariusz Kalwasiński, CIOP-PIB
  • Dyskusja

13.00 – 14.00 Panel II Efektywne wykorzystanie mediów energetycznych w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym

  • Białe certyfikaty – przyszłość finansowania inwestycji efektywności energetycznej, Sebastian Gurgacz, Krajowa Agencja Poszanowania Energii S. A.
  • Innowacyjne podejście do zarządzania energią w zakładzie produkcyjnym – studium przypadku, Dariusz Bliźniak, Energy Management
  • Dyskusja

14.00 – 15.00 Obiad

15.00 – 16.45 Panel III Nowoczesne maszyny i urządzenia procesowe. Nowe i wydajne technologie w przemyśle spożywczym

  • Całkowite koszty utrzymania ruchu płytowego wymiennika ciepła, Michał Lenart, JMR Europe, – Rozwiązania urządzeń higienicznych – pompy i mieszadła Flussmann, Andrzej Barciński, Pompy i Systemy,
  • Rozwiązania automatyzacji „szyte na miarę” Mitsubishi Electric, Tomasz Sidełko, Mitsubishi Electric, – Higieniczne siłowniki elektryczne, Michał Gałdyn, AMG, – Innowacyjne rozwiązania oświetleniowe firmy SAMMODE w przemyśle spożywczym, Marek Piątkowski-Zajec, Dacpol,
  • Jak skutecznie przystosować istniejący system eksploatacji maszyn do potrzeb przemysłu 4.0?, dr inż. Krzysztof Nowak, Słodownia Soufflet,
  • Dyskusja

16.45 – 16.50 Rozdanie imiennych certyfikatów uczestnictwa w Kongresie

16.50 – 17.30 Pożegnalny poczęstunek

Ok. 17.30 Zakończenie Kongresu

Udostępnij na:
Udostępnij na FacebookuUdostępnij na Google+Udostępnij na TwitterzeUdostępnij na ŚledzikuUdostępnij na wykopiePobierz Społecznościową 6PL
Tags: ,

Wydział Inżynierii Produkcji to ponad 30 lat tradycji kształcenia studentów. Kierunki studiów - Technika Rolnicza i Leśna, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Technologie Energii Odnawialnej, a od roku akademickiego 2015/16 Inżynieria Systemów Biotechnicznych. Oferujemy studia stacjonarne i niestacjonarne. Studia I stopnia kończy się uzyskaniem tytułu inżyniera, a studia II stopnia uzyskaniem tytułu magistra inżyniera. Oferujemy również studia podyplomowe i doktoranckie. Prowadzimy kursy i szkolenia. Organizujemy kurs pilarza uprawniający do pracy w zawodzie drwala zarówno w kraju i za granicą. W nowoczesnych laboratoriach prowadzimy badania maszyn rolniczych i leśnych.

Pozycjonowanie

- kontakt z administratorem -